Asansör Yıllık Kontrol İlanı

BARTIN BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Tarih : 09/01/2017

Sayın Bina Yöneticisi,

24 Haziran 2015  tarih  ve 29396 sayılı  Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “Asansör Bakım , İşletme ve Periyodik  kontrol Yönetmeliği”  hükümlerine göre bina yöneticisi, kullanıcıların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacı ile asansörlerin aylık normal bakımlarını ve yılda en az bir kere de periyodik kontrolünü yaptırmaktan sorumludur. Yine aynı yönetmelikte, Belediyeler, sınırları içerisindeki her asansörün yılda bir kez A tipi Muayene Kuruluşu tarafından kontrol edilmesini sağlamaktan ve yıllık kontrolün yapılıp yapılmadığını denetlemekten sorumlu kılınmıştır.

Belediyemiz, bu nedenle belediye sınırları içinde bulunan yapılardaki asansörlerin yıllık kontrolünü, anılan yönetmelik hükümleri çerçevesinde,  2017  yılı içerisinde gerçekleştirmek üzere akredite A tipi Muayene Kuruluşu olan TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bartın İl Temsilciliği ile bir protokol imzalamıştır.

Binanızda bulunan  asansörlerin yıllık kontrolünü gerçekleştirmek üzere aşağıda iletişim bilgileri verilen Makina Mühendisleri Odası’na başvurarak yıllık kontrol talebinde bulunmanız, bakımcı firma personeli nezaretinde gerçekleştirilecek kontrol çalışmaları sırasında muayene personeline yardımcı olmanız, kontrol sonrası raporlarınızı alarak, raporda belirtilen eksik ve hataları gidermeniz ve binanızdaki asansörlerin güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlamanız gerekmektedir.

Asansörlerin Yıllık Kontrol hizmetinin yerine getirilmesinde göstereceğiniz duyarlılık ve işbirliği için şimdiden teşekkür eder, sağlık ve esenlikler dilerim.

Saygılarımla,

Bartın Belediye Başkanlığı

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Asansör Kontrol Merkezi

Bartın İl Temsilciliği İrtibat Bürosu

Adres                     : Gölbucağı Mah. Gölbucağı Cad. No:37 BARTIN

Tel                          : 0 378 2276988

Faks                       : 0 378 2276988

09.01.2017 10:00:00
Duyuru dosyasını yüklemek için tıklayınız.

19.09.2017 16:07:18 HOPARLÖR İLANI
  19.09.2017 10:15:38 BARTIN İL ÖZEL İDARESİ İHALE İLANI DUYURUSU