- HOPARLÖR İLANI   - HOPARLÖR İLANI   - HOPARLÖR İLANI   - HOPARLÖR İLANI   - İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ DUYURUSU   - BARTIN KENT TARİHİ MÜZESİ DUYURUSU   - Asansör Yıllık Kontrol İlanı

BAŞKAN AKIN, İNKUMU’NDA ÇALIŞMALARI ANLATTI
Belediye Başkanı Cemal Akın, İnkumu’nda yapılan çevre düzenleme, cankurtaran ve arıtma tesisi hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, basın mensuplarıyla İnkumu'nda bir araya gelerek, Pedaldaşlar Kulübü Derneği üyelerinin katılımı ile İnkumu Yeni Mahalle'de yapılan çevre düzenlemeleri kapsamında yapımı tamamlanan bisiklet yolunun açılışını gerçekleştirdi. Başkan Akın, konu ile ilgili açıklamasında, İnkumu'nda Yol genişletme çalışmasıyla beraber bisiklet yolunu oluşturduk. Ara yolları yaptık ve ayrıca çöplerde burada sıkıntı veriyordu. Çöpleri yerin altına aldık ve yeşil alanlar oluşturup yeni oturma bankları yaptık. Aydınlatmayla ilgili de çalışmalarımız oldu. Burası karanlık bir noktaydı. İnkumu'nda belki de 50 yıldan bu zamana gelen sıkıntıları çözmüş olduk. Ekim ayında ise İskele Mahallesi'nde çalışmalara başlayacağız ve bir sonraki yaza o çalışmalarda yetişmiş olacak. Bartın'da yaşayan insanlar her şeyin en güzeline layık dedi.

“Cankurtaran ve Ekipmanlar tanıtıldı”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İnkumu’ndaki boğulma olaylarının önlenmesi amacıyla oluşturulan cankurtaran ekibi ile donanım ve ekipmanlar hakkında basın mensuplarına bilgiler vererek geçtiğimiz yıl İnkumu'nda meydana gelen 475 boğulma vakasından 470'inin kurtarıldığını kaydetti.

Başkan Akın yaptığı açıklamada : "Bartın Belediyesi olarak İnkumu sahili yetki alanımız içerisinde ve 3 kilometrelik sahilimiz var. İtfaiye Müdürlüğü tarafından 10 tane donanımlı cankurtaran ekibi, 2 Zodyak, 1 Jet ski, 20 ayrı noktada ipli can simidi ile hizmet veriyoruz. Yine hemen girişte çeken akıntının ne olduğunu anlatıyoruz, ışıklı tabela ile denize girilip girilmeyeceğinin bilgisini vererek vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Bu bilgileri Bartın Belediyesi olarak Sahil Güvenlik'ten alıyoruz. Eğer denize girilemeyeceği zamanlarda ise bütün hoparlörlerden bunun ilanlarını yapıyoruz” dedi.

Akın “Ön Arıtma Tesisi hakkında bilgiler verdi

Başkan Akın, son olarak, Bartın Belediyesi,  Avrupa Birliği Hibesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan İnkumu Atıksu Ön Arıtma ve Derin Deniz Deşarjı Tesisini basın mensuplarıyla gezerek bilgiler verdi. Başkan Akın, "Büyük emeklerle hazırladığımız proje ile Bartın'ımızın ve İnkumu'nun kanalizasyon sorununu ortadan kaldırdık. Burada paket arıtma yapıyoruz. Kanalizasyon bin 430 metreden buraya geliyor temiz suyunu dışarı veriyor, geri kalan posasını da biz alıyoruz. Biyolojik bir arıtma olduğu için de bakteriler bu posaların çok büyük bir kısmını yiyor. Yani burası kendi kendini bertaraf eden bir sistemle çalışıyor. Bu sistemle beraber Bartın'ın gözde tatil beldesi İnkumu'nda 50 yıldır büyük bir sorun olan fosseptikte olan ve sokaklara taşan kanalizasyon artık kalmadı. Bu arıtma vasıtasıyla bunu gerçekleştirmiş olduk. Bu arıtma tesisi Bartın Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Avrupa Birliği Projesiydi. Bu projenin yüzde 85'i Avrupa Birliği, yüzde 9'u Bartın Belediyesi ve yüzde 6'sı da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Dallıca'daki Arıtma Tesisi ile birlikte yapılan bir proje. Her iki projenin toplam bedeli de 31 milyon TL ve 3 milyon TL'si Bartın Belediyesi bütçesinden nakit olarak ödendi. Burası Avrupa Birliği'nin kontrolünde yapıldı ve İspanyol bir misafir firma burada bulundu. Buradaki veriler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kontrol ediliyor. Burası şuan geçici kabulünü aldı inşallah kabulünü de aldıktan sonra Bartın'a hizmet verecek." dedi.

Tarih Tarih : 17.06.2017 19:33:19

21.08.2017 16:52:06 HOPARLÖR İLANI