15 TEMMUZ ANMA ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz gecesinde yaşanan hain darbe girişimi, bu yıl 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Şehit aileleri ve gaziler ile akşam yemeği, 15 Temmuz ile ilgili konferans, Milli Birlik Yürüyüşü, Bartın Belediyesi Mehter Takımı konseri ve şehitleri anma törenleri düzenlendi. Etkinlikler kapsamında Cumhuriyet Meydanında Bartın Valisi Nusret Dirim’in önderliğinde protokol üyeleri ve vatandaşların katılımı ile birlik ve beraberlik mesajları verildi. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, geride kalan 15 Temmuz hain darbe girişimi ile ilgili bir konuşma yaptı. Akın, konuşmasında, “15 Temmuz gecesi ne yazık ki, demokrasiye pranga vurulmak, darbe indirilmek istenmiştir. Göz göre göre millet iradesi çok açık saldırı ve suikasta uğramıştır. Türkiye’mizin diz çökmesi, omurgasının kırılması, milli varlığının tümden yıkılması maksadıyla şerefli Türk Ordusunun içine sızmış bir avuç düşman işbirlikçisi ortalığa çıkmıştır. 15 Temmuz’da Türkiye ayaklandı, ayıklandı ve yeni bir tarih yazdı. Tankların önüne milli irade dikildi, teröristlere Osmanlı şamarını korkusuzca indirdi. Biz Türk milletini yaşatma konusunda ant içmiş, ecdada ve tarihe söz vermiş Türk milletiyiz. Milletimiz; Türk-İslam ülküsünün şeref nişanesidir, Türkiye’ye doğrudan zarar verenlerin, yan gözle bakanların bile yuvasını bozacak yürek ve yüksek bir inancın namus timsalidir. Vatan, bayrak ve mukaddesat ortak paydasında Türkiye’nin namus ve haysiyetini cihana savunmak hepimizin milli görevi, ecdada da manevi borcudur. Darbecilere, teröristlere, Türkiye’yi hazmedemeyen mihraklara karşı biriz, beraberiz, Türk Milleti’nin sesi ve nefesiyiz. Demokrasi dışı arayışlar ve çağrılar milletimizden hiçbir zaman cevap ve cevaz bulamamıştır. Bu duygu ve düşüncelerimle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan müdafaasında şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimize, 15 Temmuz kalkışmasında hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine, tüm sevenlerine, başsağlığı dileklerimi yineliyor, gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyorum. Rabbim bizleri her türlü bela ve düşmanca muamelelerden korusun. Kardeşliğimiz, milli ruh ve dayanışmamız daim olsun” dedi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerde Bartın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından vatandaşlara sıcak çorba ikram edildi. İki gün süren anma etkinlikleri birlik ve beraberlik mesajları ile sona erdi.

Tarih Tarih : 17.07.2017 11:20:05

19.09.2017 16:07:18 HOPARLÖR İLANI