AKIN, “ KOLAYLIKLAR DİLİYORUM”
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, el emeği göz nuru el sanatları ürünlerinin üretildiği kursları ziyaret ederek, usta öğretici ve kursiyerle ile bir araya gelerek sohbet ediyor.

Belediye Başkanı Cemal Akın, Demirciler Mahallesi’nde bulunan, Günay Demir’in usta öğreticiliğini yaptığı ve çok sayıda kursiyerin bulunduğu tel kırma kursunu ziyaret ederek, sohbet etti. Başkan Akın ziyareti ile ilgili yaptığı açıklamasında; “ Geleneksel el sanatı ürünlerimizden olan, patenti Bartın’a ait Bartın İşi olarak da bilinen tel kırma el sanatı, ciddi anlamda işlemesi zor olan bir el sanatı ürünü. Tel kırma işleme tekniklerinin öğretildiği kurslarımızda görüyorum ki tüm hanımefendiler, hem yeteneklerini geliştiriyor hem de Bartın’ımıza ait bu değerli işleme sanatına sahip çıkıyorlar. Bartın Tel kırmasının gelecek nesillere aktarılmasında büyük emekleri olan değerli öğretmelerimize, usta öğreticilerimize ve her daim eğitime açık hanımefendilerimize teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar diliyorum. El sanatlarının öğretildiği bu tür kurslarımızın olması önem arz ediyor. Bizler de kurslarımızı ziyaret ediyor, usta öğreticilerimiz ve kursiyer hanımefendiler ile sohbet etme fırsatı buluyoruz. Ben misafirperverlikleri ve hoş sohbetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Tarih Tarih : 14.03.2018 16:22:38