- HOPARLÖR İLANI   - HOPARLÖR İLANI   - HOPARLÖR İLANI   - İMAR PLAN DEĞİŞİKLİĞİ   - İMAR PLAN DEĞİŞİKLİĞİ   - YAPI RUHSATI SÜREÇLERİ REHBERİ   - İMAR KANUNUN 18. MADDE UYGULAMASI   - ASANSÖR YILLIK KONTROL İLANI

AŞ EVİ HİZMET VERMEYE BAŞLADI
Yardımsever vatandaşların da katkısıyla her Ramazan Ayı’nda ihtiyaç sahiplerine yemek ulaştıran Bartın Belediyesi Aş Evi bu yılda hizmet vermeye başladı.

Belediye Sosyal Tesisleri’nde açılan Belediye Aş Evi hakkında basın mensuplarına bilgiler veren Belediye Başkanı Cemal Akın, yardımsever vatandaşların katkısıyla her gün aş evinde pişirilen iftarlık ve sahurluk yemeklerin belediye tarafından kaplarla ihtiyaç sahibi 530 haneye ulaştırılacağını söyledi.

Akın açıklamasında “Mübarek Ramazan Ayı’nın gelmesi ile Aş Evimizi açmış bulunuyoruz. Burada 1650 kişilik yemek dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Bu dağıtımı da evlere veya talepte bulunan vatandaşlarımızın bulunduğu yerlere yapıyoruz. Bu işle İtfaiye ve Temizlik İşleri Müdürümüz Mustafa Kanmaz Bey ilgileniyor. Aşçılarımız ve dağıtım ekibimiz olmak üzere 2 ayrı grup çalışıyor. Muhtarlarımızdan gerekli evrakları alarak bizlere müracaat eden vatandaşlarımıza sefertasları ile sıcak yemek dağıtımı yapılıyor. Ramazan Ayı boyunca yaklaşım 48 bin civarında yemek dağıtımında bulunacağız. Bu çalışmamız yardımsever vatandaşlarımızın katkısı çok büyük.  Kimi yardımsever vatandaşımız zekâtını belediyemize vererek, kimi vatandaşımız market alışverişi yaparak, kimi vatandaşımız da makbuz almak kaidesi ile nakdi yardımda bulunarak bu hizmetimize katkıda bulunuyorlar.  Bu çalışmamızın yanı sıra Ramazan ve Kurban Bayramı dönemlerinde muhtarlıktan gerekli evrakları alan vatandaşlarımıza gıda yardımında da bulunuyoruz. Bu çalışmamızda yaklaşık 3 bin koli şeklide gerçekleşiyor. Bu dağıtımların kime gittiğini ben bilmiyorum. Özelliklede öğrenmek istemiyorum.  Az da olsa halkımızın dertlerine, sıkıntılarına yardımsever vatandaşlarımızla birlikte derman olmaya çalışıyoruz.  Komşusu açken tok yatan bizden değildir düsturuyla hareket ediyor,  gereken desteği vermeye çalışıyoruz. Ben yardımsever vatandaşlarımıza ve görevli personelimize çok teşekkür ediyorum.  Ayrıca İslam Âlemine bolluk, bereket ve huzur getirmesi dileklerimle, tüm halkımızın Ramazan Ayı’nı kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Tarih Tarih : 17.05.2018 14:26:15

23.05.2018 10:20:16 HOPARLÖR İLANI